Перерозподільна функція держави в Україні - Гарін, Б.Б. (Університет «КРОК», 2014)
Стаття присвячена аналізу виконання державою перерозподільної функції в Україні. Розглянуто роль і значення державного бюджету для ефективної перерозподільної політики. Показана необхідність суттєвих змін в оподаткуванні доходів населення для кращого наповнення бюджету.
Keywords: перерозподільна функція держави; валовий внутрішній продукт; державний бюджет; пропорційна система оподаткування; прогресивна система оподаткування