Технології подвійного призначення для соціально-економічного відновлення України - Васильєва, О.В.; Васильєва, Олена Владиславівна (Університет «КРОК», 2024)
Технології подвійного призначення (ТПП) – це інновації, які можуть використовуватися як у військовій, так і в цивільній сферах. Їх універсальність сприяє ефективному використанню ресурсів для розв’язання критичних завдань у різних сферах. Війна суттєво підірвала інфраструктуру, економіку та соціальну стабільність країни. Необхідність швидкого відновлення критичних об’єктів та підтримки обороноздатності створює попит на ТПП. Україна потребує рішень, які дозволять одночасно відновлювати економіку, розвивати технологічний сектор і посилювати безпеку. ТПП стимулюють розвиток високотехнологічних галузей, створюючи нові робочі місця та розширюючи експортний потенціал.
Keywords: технології подвійного призначення