Особливості фінансового забезпечення регіонального розвитку в умовах війни - Плетенецька, Світлана; Плетенецька, Світлана Михайлівна (Поліський національний університет, 2024)
Фінансове забезпечення відіграє важливу роль у процесі розвитку регіонів і допомагає розв’язувати численні соціально-економічні завдання, націлені на підвищення життєвого рівня населення і сприяння загальнонаціональному прогресу на рівні окремих територіальних одиниць. А якщо врахувати, що в умовах повномасштабної війни територіальні громади вирішують не лише власні завдання, а й національного значення- підтримки обороноздатності країни, то питання ефективного управління фінансовими ресурсами громади стає дедалі актуальними. Тому достатнє фінансове забезпечення та управління ним, яке здійснюється з боку державних органів влади, має реалізовуватися у рамках функціонування результативного організаційного механізму, вдосконалення якого повинно бути пріоритетом державного управління на шляху до відбудови і ефективного функціонування регіонів.
Keywords: регіональний розвиток; фінансове забезпечення