Перспективи використання штучного інтелекту в управлінській діяльності: кваліфікаційна робота - Гретченко, Богдан Вячеславович (Університет «КРОК», 2025)
Науково-технічний прогрес, який демонструє напрямок і динаміку розвитку людської цивілізації, завжди був спрямованийна отримання нових знань, розробку технологій та створення на їхній основі машин, які знижують енерговитрати живої людської праці. Сьогодні відбувається чергова технологічна революція, що спричинена масовою інтеграцією новітніх технологій майже в усі сфери життєдіяльності людини. Відбувається перехід до нового типу суспільства – інформаційного («суспільство 5.0»), виробничі ланцюжки, логістика та соціальна інфраструктура якого будуть базуватися на цифрових технологіях, важливе місце серед яких відводиться штучному інтелекту, оскільки швидкий розвиток і масштабне проникнення технологій штучного інтелекту змінюють практично всі сфери нашого життя.
Keywords: цифровізація; технології; штучний інтелект; машинне навчання; реактивні машини; нейронні мережі