Періодизація генезису прав на свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні - Миколаєнко, Ю.І. (Університет "КРОК", 2016)
Стаття присвячена визначенню основних закономірностей розвитку прав на свободу пересування та вільний вибір місця проживання у контексті державно-правового розвитку українських земель. Встановлені характерні ознаки та особливості розвитку цих прав у різні історичні періоди становлення української державності. Автор пропонує періодизацію історичного розвитку прав на свободу пересування та вільний вибір місця проживання на українських землях від часів Київської Русі до періоду незалежної України
Keywords: генезис розвитку прав; історичний період; право на вільний вибір місця проживання; право на свободу пересування