Сутність категорії "логістична діяльність" в межах системно- діяльнісного підходу - Алькема, В.Г.; Алькема, Віктор Григорович (Монограф, 2019)
Однією з найбільш складних проблем в сучасній науці вважається структуризація та систематизація логістичної діяльності, що пов’язано з низкою особливостей цієї діяльності. По-перше, така діяльність не обмежується рамками одного підприємства і на практиці утворює ланцюг суб’єктів, задіяних в просуванні матеріальних і супутніх потоків. По-друге, при здійсненні цієї діяльності, крім суто логістичних, реалізуються маркетингова, кадрова, інформаційна та фінансова функції. По-третє, оцінка результативності цієї діяльності залежить не лише від 272 функціональних, а також від просторових і часових ресурсів та їх системного поєднання. По-четверте, логістична діяльність здійснюється із залученням значної кількості контрагентів в умовах невизначеності та ризику. По-п’яте логістична діяльність надто диференційована за видами, кожен із яких можна розглядати автономно.
Keywords: логістична діяльність