Проблеми та перспективи страхування в Україні: кваліфікаційна робота - Паскевич, Анна Андріївна (Університет «КРОК», 2023)
У сучасних умовах розвитку України зростає роль держави в досягненні економічного зростання та підвищенні стабільності в країні. У зв’язку з цим особливого значення набувають проблеми державного регулювання економіки країни та її промисловості. Страховий ринок – це один з найважливіших сегментів фінансового сектору економіки кожної країни. Зважаючи на специфіку страхового ринку та діяльності суб’єктів страхового ринку, він потребує регулювання та підтримки з боку держави. Основною метою державного регулювання страхової діяльності є захист інтересів страховиків і держави, що виявляється не лише в контролі за фінансовою стійкістю та платоспроможністю страховиків, а й у податковому регулюванні страхової діяльності. Таким чином, зростає важливість вивчення проблем і перспектив суб’єктів страхового ринку, які здійснюють страхову діяльність.