Глобальна економіка: парадигми та парадокси розвитку - Рокоча, Віра Володимирівна; Одягайло, Борис Михайлович; Терехов, Віктор Іванович (Університет «КРОК», 2017)
У монографії розглядаються проблеми становлення та розвитку теорії глобалістики, зокрема тієї її частини, яка пов’язана зі світовою економікою. На основі аналізу великого масиву теоретичного матеріалу досліджують парадигми та методологія глобальної економіки, розкривається внесок київської школи в сучасну глобалістику. Значна увага приділена виявленню парадоксів розвитку глобальної економіки, поряд з класичними виділено і проаналізовано їх новітні форми.Важливою складовою монографії є дослідження місця України у глобалізованому економічному просторі, аналіз напрямків та подальших тенденцій її розвитку як структурного елемента глобальної економіки. Монографія підготовлена на основі аналізу багатого фактичного і статистичного матеріалу, який аргументує авторські висновки і пропоновані теоретико-методологічні положення. Розрахована на спеціалістів з міжнародних економічних відносин, студентів, аспірантів, усіх, зто цікавиться проблемами розвитку глобальної економіки та методології дослідження.
Keywords: глобалістика; теорія глобалістки; економіка; світова економіка; міжнародна економіка; макроекономіка; геокорпоративні структури; глобальний бізнес; ринки