Формування системи управління утриманням клієнтів в галузі програмованої реклами: кваліфікаційна робота - Ратушний, Володимир Сергійович (Університет «КРОК», 2024)
У сучасному цифровому світі, де конкуренція на ринку програмованої реклами надзвичайно висока, ефективне управління лояльністю клієнтів стає стратегічно важливою складовою успішності бізнесу. Розуміння та вдосконалення процесів утримання клієнтів має вирішальне значення для компаній, що діють у сфері програмованої реклами, оскільки вони стикаються зі зростаючими вимогами та очікуваннями споживачів, а також постійними змінами у цифровому середовищі. Проблема відтоку клієнтів, або втрати клієнтської бази, стала актуальною в умовах швидкого розвитку технологій та появи нових можливостей для впливу на аудиторію через різноманітні канали і формати реклами. Недоцільності в управлінні лояльністю клієнтів можуть призвести до значних фінансових втрат, втрати репутації та зменшення конкурентоспроможності підприємства. У зв'язку з цим, дослідження процесів утримання клієнтів та розробка ефективних стратегій управління лояльністю набуває важливості в контексті стрімкого розвитку програмованої реклами. Практична цінність даного дослідження полягає у можливості оптимізації витрат на маркетинг та рекламу, підвищенні ефективності комунікації з клієнтами та збільшенні прибутковості компанії в цілому.