Фундаментальні аспекти економічної безпеки в контексті теорії самоорганізації систем - Нікішин, Е.В. (Університет «КРОК», 2017)
Проаналізовано особливості підходу до економічної системи з позицій теорії самоорганізації, концепції еволюційного каталізу та синергетики. Розглянуто дихотомічні властивості організації цілісної системи. Сформульовано основні поняття і положення нового підходу.
Keywords: континуальна самоорганізація систем; відкриті каталітичні системи; дихотомічні властивості; мережевий та симбіотичн