Задача Марковиця: оновлена постановка аналітичне розв’язування, межі та можливі сфери використання аналітичного методу - Кігель, В.Р. (Університет «КРОК», 2013)
У статті обґрунтовано метод аналітичного розв’язування задачі Марковиця в оновленій постановці, а також окреслено межі та зазначено можливі сфери – ринок цінних паперів і валютний ринок – його використання. Теоретичні дослідження проілюстровано конкретними прикладами
Keywords: задача Марковиця; фінансовий портфель; валютний резерв; ризик; оптимізація; аналітичний метод