Систематизація ризиків ділової репутації компанії - Наумова, Олена Олександрівна; Коваль, Дмитро Вікторович (Видавничий дім "Гельветика", 2026)
У статті досліджено теоретичні засади систематизації ризиків ділової репутації компанії в умовах зростання їх значущості для забезпечення стійкості бізнесу. Обґрунтовано необхідність інтеграції управління цим видом ризиків у загальну систему ризик-менеджменту. Запропоновано підхід до систематизації ризиків ділової репутації за ключовими категоріями їх проявів, що дозволяє структурувати фактори формування негативного сприйняття діяльності компанії. Охарактеризовано дуальну природу ризику через виділення первинних і вторинних проявів та визначено відмінності у підходах до їх управління. Практична цінність результатів полягає у можливості їх використання при побудові систем управління ризиками ділової репутації компаній. Подальші дослідження доцільно спрямувати на розроблення системи управління ризиками ділової репутації компанії на засадах міждисциплінарного підходу.
Systematization of business reputational risks
Keywords: ризик ділової репутації; систематизація ризиків ділової репутації; первинний ризик ділової репутації; вторинний ризик ділової репутації; операційний ризик; банківська установа; концепція «Трьох ліній» IIA