Механізм забезпечення єдиного правозастосування в Україні: теорія, практика, подальший розвиток - Бєлкін, М.Л. (Університет "КРОК", 2013)
У статті розглянуто механізми забезпечення єдиного правозастосування в Україні на засадах упровадження судового прецеденту в судочинство країни. Доведено, що свідоме заперечення судового прецеденту продиктоване метою якнайдовше зберігати суддівське свавілля, а також можливістю необмеженого втручання в судочинство. Стверджується, що правова система України в ціломувідкрита для запровадження судового прецеденту, але для цього потрібно визнати необхідність і доцільність цього.
Keywords: єдність правозастосування; судовий прецедент; судова практика; Конвенція про захист прав людини та основних свобод