Українська література (рівень стандарту) - Авраменко, О.; Пахаренко, В. (Грамота, 2018)
Підручник повністю відповідає вимогам Державного стандарту освіти та чинній програмі з української літератури (рівень стандарту). Він містить відомості з теорії літератури; біографічні матеріали про письменників; огляд літературної спадщини майстрів слова; багатий ілюстративний матеріал та ін., а також художні тексти (повні або скоро чені). Методичний апарат підручника охоплює різнорівневі завдання, зорієнтовані на вікові особливості десятикласників
Keywords: українська література