Теоретичний та емпіричний аналіз феномену віктимної поведінки та можливостей її корекції: кваліф.робота …магістра - Шрамко, Ігор Леонідович (Університет «КРОК», 2024)
Дана робота присвячена теоретичному та емпіричному аналізу психологічних факторів виникнення віктимної поведінки, та дослідженню методів її корекції. Віктимність розуміється нами, як сукупність властивостей людини, зумовлених комплексом соціальних, психологічних і біофізичних умов, що сприяють дезадаптивному стилю реагування суб'єкта, що призводить до шкоди його фізичного чи емоційно-психічного здоров'я. Віктимна поведінка – це відхилення від норм безпечної поведінки, що реалізується в сукупності соціальних, психічних та моральних проявів.