Викривачі. Як працює цей інститут в Україні - Чистякова, А.С.; Чистякова, Анастасія Сергіївна (Університет «КРОК», 2024)
Корупція – явище, яке прогресує в світі та проникає майже в усі сфери суспільного, економічного, політичного життя. Корупційні правопорушення мають високий рівень латентності, саме тому викриття корупції є досить дієвим та ефективним та, водночас, нескладним засобом боротьби з корупційними порушеннями. В Україні культура викриття корупційних злочинів лише почала свій законодавчий розвиток, у зв’язку з чим актуалізується необхідність не тільки імплементації найкращих міжнародних стандартів у національне законодавство, але й підтримка, в тому числі матеріальна, осіб, які не «толерують» та/або викривають корупцію.
Keywords: корупція; викривачі