Особливості визнання та виконання судових рішень України за кордоном - Фірсов, Д.Ю.; Фірсов, Денис Юрійович (Університет «КРОК», 2024)
Наслідки широкомасштабного вторгнення запустили процеси вимушеного внутрішнього переміщення цивільного населення в межах країни, так і подальшої міграції громадян за кордон. Згідно з даними наведеними Національним інститутом стратегічних досліджень, станом на початок квітня 2023 р., чисельність вимушених мігрантів з України становила 8,16 млн осіб, зокрема 5 млн осіб зареєстровано як користувачів тимчасового захисту (чи подібних форм захисту) відповідно до національного законодавства в Європі. Найбільше українців перебуває в Польщі – 1,58 млн осіб, Німеччині – 0,92 млн осіб, Чехії – 0,5 млн осіб
Keywords: виконання судових рішень України за кордоном