Становлення Конституційного Суду в Угорщині (частина 1) - Ткач, Д.І.; Ткач, Дмитро Іванович; Ткач, Дмитро Іванович (Університет «КРОК», 2017)
У статті аналізується угорський досвід розбудова правової держави новітньої доби. Показано яким чином в Угорщині стверджується на практиці принцип рівноправності, забезпечується скорочення розриву між проголошеними в Конституції правами і свободами особи, а також закріпленими в ній гарантіями цих прав і свобод, та повсякденною практикою їх реалізації і захисту. Підкреслено, що паралельно зі змінами в Конституції країни, було створено Конституційний суд, який діяв незалежно від Державних зборів та уряду.
Keywords: Угорщина; Конституція; Конституційний суд; розбудова правової держави; забезпечення прав і свобод громадян