Визначення ринкової вартості цінних паперів (корпоративних прав): коментарі та висновки - Андрєєва, В.А.; Андрєєва, Віта Анатоліївна (Університет «КРОК», 2018)
У статті визначено критерії, від яких залежить розмір часткових участей (пакетов акцій) підприємства, які фактично можуть вважатися в ньому контрольними; конкретизовано суть алгоритму переходу від попередньо отриманої оцінки компанії в цілому до оцінки участі в ній; проаналізовано принципи оцінки корпоративних прав; обґрунтовано підходи, які найбільше відповідають проблемі визначення вартості об'єкта в межах оцінки корпоративних прав.
Keywords: експертна оцінка майна та майнових прав; оцінка пакета акцій; оціночна вартість підприємства; ліквідність (неліквідність) акцій; метод ринку капіталу; метод дисконтованого грошового потоку (непряма капіталізація); метод чистих активів (витратний метод)