Вплив прямого оподаткування на інвестиційну діяльність суб’єктів господарювння: кваліфікаційна робота - Пеньковська, Ольга Олегівна (Університет «КРОК», 2024)
Стан справ в інвестиційній сфері повною мірою відображає загальну економічну ситуацію країни, яка характеризується затяжною кризою, порушенням відтворювальних пропорцій, непослідовністю економічної політики щодо активізації інвестиційного процесу. Досвід економічних реформ у більшості країн з перехідною економікою підтверджує, що справжнє пожвавлення та піднесення економіки відбувається з початком ефективного зростання галузей реального сектору економіки. Макроекономічна стабілізація та політична стабільність у цьому випадку є необхідними, але недостатніми умовами для пожвавлення інвестиційного процесу. Враховуючи фактичну відсутність внутрішніх фінансових джерел для реалізації масштабних інвестиційних проектів, з одного боку, та значне «недоінвестування» більшості бюджетоутворюючих галузей, з іншого, на сучасному етапі розвитку вітчизняної економіки, ймовірно, прямі інвестиції можуть істотно вплинути на пожвавлення економіки