До питання щодо особливостей правового регулювання і правозастосування при взаємодії органів державної влади і громадянського суспільства у боротьбі з корупцією в Україні - Веклич, В.О. (Університет «КРОК», 2017)
У статті розглянуті особливості вітчизняного правового регулювання і правозастосування при взаємодії органів державної влади і громадянського суспільства у боротьбі з корупцією в Україні. Здійснено аналіз існуючого розуміння сутності механізму правового регулювання і правозастосування при взаємодії інститутів держави з громадянським суспільством, визначено його структуру та надано характеристику складових елементів цього механізму. Розглянуто проблеми, які можуть виникати у цій сфері, а також враховано деякі сучасні аспекти бороть би з корупцією в Україні, які відзначаються варіативним характером. Викладено пропозиції щодо опрацювання системи зазначеної взаємодії з урахуванням функціонального і практико-орієнтованого підході
Keywords: механізм взаємодії; органи державної влади; громадянське суспільство; правове регулювання; правозастосування; боротьба з корупцією