Особливості управління соціально-економічним розвитком сільських територій: дис. ... канд. екон. наук: 08.00.03 - Панасюк, Олеся Юріївна (Університет «КРОК», 2016)
Дисертація присвячена дослідженню особливостей управління соціально-економічним розвитком сільських територій. У дисертації здійснено теоретичне узагальнення засад управління соціально-економічним розвитком сільських територій, проведено діагностику економічного потенціалу аграрного сектору Вінницької області та визначено вплив системоутворюючих факторів на розвиток сільських територій. Визначено пріоритетні напрями розвитку інвестиційної привабливості сільських територій, розроблено практичнi рекомендацiї щодо удосконалення системи мiсцевого самоврядування, впровадження процесу децентралізації і самоорганізації сільських громад, визначено рівень впливу держави та громадськості на розвиток сiльських територій. Системно обґрунтовано і удосконалено iснуючі механiзми управлiння соцiально-економiчним розвитком сiльськими територiями в контекстi нацiональної економіки.
Keywords: сільські території; соціально-економічний розвиток; аграрний сектор; економічний потенціал; інвестиційна привабливість територій