Наукова періодика Університету "КРОК"
Постійне посилання на розділhttps://dspace.krok.edu.ua/handle/krok/280
Переглянути
37 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив залучення прямих іноземних інвестицій на інноваційну складову економічної безпеки держави(Університет «КРОК», 2014) Пекна, Г.Б.; Пекна, Галина БорисівнаУ статті проаналізовано особливості та значення прямого іноземного інвестування як важливого фактора інноваційного розвитку економічної безпеки державиДокумент Інноваційна стратегія клієнтоорієнтованого логістичного сервісу(Університет «КРОК», 2014) Алькема, В.Г.; Арцюх, Ю.В.; Алькема, Віктор ГригоровичУ статті досліджено сутність і складові клієнтоорієнтованого логістичного сервісу. Ідентифіковано чинники, що впливають на зростання вимог до його якісних показників. Визначено системні складові інноваційної стратегії логістичного сервісу такого виду.Документ Формування нової моделі економічного розвитку в Україні(Університет «КРОК», 2014) Ковтонюк, К.В.У статті розглянуто комплексний підхід до оцінки економіки, заснованої на знаннях. Доведено, що знання як сукупність структурних та якісних показників є об’єктивною передумовою зміни моделі економічного розвитку в Україні та її переходу на якісно новий рівеньДокумент Інструменти становлення системи маркетингових комунікацій для інноваційних підприємств(Університет «КРОК», 2015) Кузнецова, Н.Г.; Жеребко, Р.І.Статтю присвячено сутності та ролі маркетингових комунікацій у просуванні інноваційної продукції. Розкрито особливості застосування її основних інструментів в умовах невизначеності та ризикованості інноваційної діяльності. Підкреслено важли вість виокремлення та опрацювання ключових інструментів системи, а також розглянуто різні підходи до визначення пріоритетних інструментів.Документ Управління розвитком компетентності майбутнього керівника навчального закладу(Університет «КРОК», 2015) Алькема, В.Г.; Шахматова, Т.В.; Алькема, Віктор ГригоровичУ статті проведено дослідження нормативно-правової бази та тенденцій упро вадження сучасних активних та інтерактивних технологій розвитку учасників освітнього процесу. Розглянуто сутність тренінгових і комбінованих технологій в управлінні розвитком компетентностей майбутніх керівників навчальних закладіДокумент Концептуальні засади, сутність інноваційної діяльності підприємств в умовах діджіталізації бізнесу(Університет «КРОК», 2024) Рожок, МаксимУ статті досліджено питання концептуальних засад, сутності інноваційної діяльності підприємств в умовах діджіталізації.Актуальність теми проведеного дослідження обумовлена тим, що загальносвітові технологічні, суспільно-економічні зміни, розробка, впровадження та перехід до технологій Четвертої промислової революції та Індустрії 4.0. та динамічний рух до формування нової цифрової економіки, цифрового суспільства пришвидшують діджіталізацію всіх сфер життя. Проте процеси діджіталізації потребують обгрунтування теоретико-методичних засад які формують підгрунтя їх розбудови та впровадження. Метою статті є дослідження концептуальних засад, сутності інноваційної діяльності підприємств в умовах діджіталізації. Методологічною основою дослідження стали методи аналізу та синтезу, спостереження, порівняння; технологічний, логічно-діалектичний, змістовно-суб’єктний, системний, структурний методологічні підходи. Отримані наукові результати полягають у дослідженні концептуальних засад інноваційної діяльності підприємств в умовах діджіталізації та виявленні дуалістичної сутності діджіталізації яка в сучасних умовах техніко-технологічного розвитку одночасно виступає як змістом так і засобом інноваційної діяльності. Визначено, що інноваційна діяльність підприємств в умовах діджіталізації має розглядатися з двох головних позицій: як впровадження цифрових технологій, цифровізації, що складає головний зміст інноваційної діяльності сучасних підприємств; та за другою позицією – як засобу адже саме впровадження інновацій здійснюється в сучасних умовах на засадах та з застосуванням нових цифрових технологій, що є головними технологічними інструментами як розробки так і впровадження інновацій. Перспективи подальших досліджень полягають у доцільності обгрунтування та розробки стратегій діджіталізації інноваційної діяльності підприємств які були б орієнтовані одночасно на врахування технологічних змін та ринкової кон’юнктури з формуванням середовища швидкої цифрової взаємодії бізнесу та споживачів, комфортної та доступної для користувачів всіх груп; формування відповідного інституційного середовища, правових та інституційних умов які забезпечуватимуть їх ефективне масштабне застосування та дослідження науково-практичних завдань впровадження цифровізації в системах управління окремих підприємств, бізнесу.Документ нноваційна система Одеської області та її роль у розвитку виноробних підприємств регіону(Університет «КРОК», 2015) Бондаренко, С.А.У статті подано сучасне розуміння регіональної інноваційної системи, встановле но основні вимоги до неї, доведено необхідність функціональної, управлінської та виконавчої підтримки цією системою інноваційного розвитку промислових підприємств. Оцінено стан регіональної інноваційної системи Одеської області та аргументовано її нездатність підтримати належний інноваційний розвиток промислових підприємств, у тому числі, підприємств виноробної галузі. Проаналізовано стан розвитку виноробної промисловості та обґрунтовано необхідність дієвих заходів з боку держави з метою забезпечення ефективного інноваційного розвитку її суб’єктів.Документ Стан та тенденції розвитку інноваційної політики держави як чинник економічної безпеки суб’єктів господарювання(Університет «КРОК», 2015) Братиця, Є.Г.У статті досліджено інноваційна політика держави як невід’ємна складова економічної безпеки підприємства. Наведено напрями посилення інноваційної безпеки для забезпечення економічного зростання УкраїниДокумент Правове регулювання інноваційної діяльності(Університет «КРОК», 2017) Гіжевський, В.К.; Барсуков, В.О.У cтaттi poзглянуто питання нормативно-правового забезпечення інноваційної діяльності, зокрема зроблено акцент на правовому забезпеченні інноваційної діяльності вищих навчальних закладівДокумент Фактори впливу інновацій на конкурентоспроможність сільськогосподарської продукції(Університет «КРОК», 2016) Шапоренко, О.І.; Чібузор, О.Л.У статті визначено п’ять груп факторів (фактори часу, фактори якості, фактори прибутку, фактори знань та інвестиційні чинники), які покликані забезпечити створення інновацій, зниження собівартості виробництва і збільшення прибутку від їх реалізації. Уточнено зміст поняття «конкурентоспроможність сільськогосподар ської продукції»