Кафедра туризму

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.krok.edu.ua/handle/krok/3227

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Гастрономічний потенціал нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО та туризм
    (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2022) Мелько, Людмила Федорівна; Литвинова, Тетяна Станіславівна
    Мета дослідження полягає в аналізі гастрономічного потенціалу нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО (НКС), обґрунтуванні можливостей його використання у туризмі, у т.ч. відповідно до туристичних макрорегіонів ЮНВТО, удосконаленні понятійно-термінологічного апарату. Методика дослідження ґрунтується на застосуванні наукових методів, таких як аналіз, синтез, порівняння, класифікації, узагальнення та ін. Статистичний метод обробки інформації використовувався при дослідженні кількісних показників щодо гастрономічної складової нематеріальної культурної спадщини, картографічний метод – при геопросторовому аналізі за темою дослідження відповідно до туристичних макрорегіонів ЮНВТО, графічний метод сприяв відображенню статистичних матеріалів у діаграмах тощо. Результати. Проаналізовано гастрономічний потенціал нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Виділено елементи гастрономічної спадщини відповідно до Списків НКС, проаналізовано кількісні показники. Виділено тематичні напрямки елементів НКС, що відображають гастрономічну спадщину, розкрито туристичні можливості. Проаналізовано гастрономічний потенціал НКС ЮНЕСКО щодо туристичних макрорегіонів ЮНВТО та обгрунтовано туристичні можливості. Уточнено поняття «гастрономічна спадщина». Підкреслено необхідність додаткового захисту НКС, у т.ч. гастрономічної спадщини, під час воєнної агресії на рівні міжнародних інституцій. Наукова новизна. Удосконалено понятійно-термінологічний апарат спадщини ЮНЕСКО, визначення поняття «гастрономічна спадщина». Проаналізовано гастрономічний потенціал НКС відповідно до туристичних макрорегіонів ЮНВТО. Практична значимість. Матеріали дослідження можуть бути враховані при формуванні списків нематеріальної культурної спадщини, можуть використовуватись при розробці туристичного продукту, створенні турів із гастрономічною та кулінарною метою або складовою, а також при підготовці фахівців з туризму
  • Ескіз
    Документ
    Регіональний туризм: сучасні виклики та перспективи розвитку
    (Університет «КРОК», 2022) Алькема, Віктор Григорович; Бурлакова, Ірина Анатоліївна; Гаврилюк, Світлана Павлівна; Карюк, Вікторія Іванівна; Козійчук, Оксана Григорівна; Кондес, Тетяна Василівна; Любіцева, Ольга Олександрівна; Мелько, Людмила Федорівна; Смирнов, Ігор Георгійович; Уварова, Ганна Шевкетівна
    Монографію присвячено регіональному туризму в Україні та світі. Автори дослідження зосередились на питаннях пов'язаних з пошуку шляхів ефективного розвитку регіонального туризму: аналізу можливостей використання регіональних туристичних ресурсів, спадщина ЮНЕСКО у туризмі, цифровізації туристичних послуг, механізму управління логістичною діяльністю на регіональному ринку туристичних послуг, сучасними трендами розвитку туристичного підприємства, індустрії туризму в умовах пандемії, підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері туризму. У монографії представленні результати досліджень на кінець 2021 р. Призначено для науково-педагогічних працівників, фахівців з туризму, здобувачів вищої освіти, а також тих, хто цікавиться актуальними питаннями сучасної наукової думки.